dilluns, de setembre 28, 2015

Comunicats antics d'arxius polsosos III

1r Manifest del col·lectiu per el botellón lliure. Escamot adherit a EBO.

Beure amb moderació és un fet antinatural. Des de sempre les drogues s’han utilitzat per obtenir efectes alteradors de la ment. Aquests efectes s'aconsegueixen amb la dosis necessària per a cadascú. 
La famosa frase  “beu amb moderació” implica una pèrdua total del sentit últim pel qual s’ingereix l’alcohol.

Beure per socialització, perquè agrada el gust, o perquè és festa i toca, es considera nociu per la societat i per l'individu. 
La societat no entén la utilització de l’alcohol com a efectiu i ràpid alterador mental sinó que se n'aprofita com a un negoci i un fet social. Així, la persona que ingereix alcohol pot no ser totalment conscient que beure licors de colorins porta a estats de consciència diferents als habituals.

Tant les persones, com a individus lliures, com la societat com a col·lectiu sorgit dels individus, han de tenir clar que l’alcohol no es pot beure amb moderació perquè no serveix per res. La repressió sistemàtica del fet de beure al carrer provoca un secretisme que pot portar a l’abús irracional i al desconeixement de part important de la nostra cultura com a poble.

Cal beure amb responsabilitat per aconseguir els efectes desitjats i això només es pot aconseguir amb l’experiència.


El col·lectiu botellón lliure, ubicat al carrer d’en Torag d’aquest barri històric, considera que beure alcohol al carrer no pot ser prohibit, doncs la criminalització dels fets normals comporta sovint conseqüències desastroses.

Salut i vi.